Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Minoră înecată în Prut

Minoră înecată în Prut

În dimineaţa zilei de astăzi, granicerii au recuperat din apele râului Prut corpul neînsufleţit al unei minore de 13 ani.

Recuperarea a avut loc după ce, ieri, 4 august, în jurul orei 16.00, la unitatea de gardă a pichetului „Taxobeni” a parvenit o solicitare din partea unei locuitoare a satului Taxobeni, r. Făleşti, de a acorda ajutor în căutarea nepoatei care a plecat la scaldat şi a fost înghiţită de apele Prutului.

În scurt timp, grănicerii au purces, cu ajutorul ambarcaţiunii din dotare, la căutarea trupului neînsufleţit de-a lungul rîului, totodată pentru o mai bună eficientizare a operaţiunilor de căutare şi recuperare au fost anunţaţi Serviciul Situaţii Excepţionale şi colegii din cadrul Poliţiei de Frontieră Română.

Munca echipei a durat pînă seara tîrziu, ulterior întunericul de afară făcînd imposibilă desfăşurarea acţiunilor de indentificare a corpului fetiţei, fiind luată decizia de a relua căutările odată cu primele ore ale dimineţii. Corpul copilei a fost găsit în final la cîteva sute de metri de la locul unde a fost văzut ultima dată.

Organele de ocrotire a normelor de drept, prezente la faţa locului, vor efectua o ancheta pentru a stabili toate circumstanţele producerii tragediei.

Acesta nu este primul caz în care este solicitată intervenţia colaboratorilor Serviciului Grăniceri în recuperarea corpurilor neînsufleţite în apele frontaliere.